... Nami.al

Italia goditet nga moti i keq/ Alarmohen nëntë rajone, lumenjtë në vëzhgim

Moti i keq ka përfshirë Italinë. Siç raportohet alarm i verdhë është dhënë në nëntë rajone; Veneto, Basilicata, Lombardia, Marche, Puglia, Piemonte, Siçilia, Toskana dhe Umbria.

Ndërsa alarmi është portokalli në Emilia-Romagna, ku situata e rrugëve ujore është veçanërisht shqetësuese.

Në territorin Emilian, konkretisht, monitorohen lumenjtë Secchia, Enza dhe Panaro, të ndjekur nga Mbrojtja Civile dhe forcat e zbatimit të ligjit dhe të shpëtimit në zonat e Reggio Emilia, Modena, Parma dhe Piacenza Apenines.

Disa komuna kanë dërguar mesazhe paralajmëruese për popullatën, duke i ftuar ata të kufizojnë udhëtimet e tyre.