Arti në zi/ Ndahet nga jeta në moshën 72-vjeçare poeti i njohur, Skënder Rusi

Ndahet nga jeta në moshën 72 vjeçare liriku, Skënder Rusi.

Poeti lirik Skënder Rusi nuk rreshti kurrë së shkruari vargje për dashurinë dhe qytetin e tij Korçën.

Skendër Rusi është vlerësuar si një ndër lirikët më të mirë dhe bashkëkohore për krijimtarinë e tij.

Ai u lind më 1952 në Korçë dhe ka mbaruar studimet e larta për gjuhë-letërsi. Në vitin 1984 është diplomuar për dramaturgji dhe në vitin 1998 për drejtues biblioteke në Kajro.

Krijimtaria poetike është pasuria më e madhe që poeti lë pas.