Ç’ndodhi?! Jep dorëheqjen kryeministri i Skocisë

Ministri i Parë skocez, Humza Yousaf ka dhënë dorëheqjen një vit pas rënies së qeverisë së tij.

Qeveria e koalicionit të Yousaf u shpërbë papritur javën e kaluar kur ai prishi një marrëveshje me deputetët e Partisë së Gjelbër, një veprim i rrezikshëm që iu kthye në bumerang kur të Gjelbërit thanë se do të votonin kundër tij në një mocion besimi.

Yousaf mori drejtimin e partisë së Partisë Kombëtare Skoceze (SNP) marsin e kaluar, duke shpresuar të zgjasë dominimin e partisë në politikën në veri të kufirit në një dekadë të tretë dhe të forcojë rastin për një referendum të ri mbi pavarësinë skoceze.