Alkool dhe shpejtësi! Mbi 1400 gjoba në ditë ndaj drejtuesve të automjeteve në Tiranë

Policia rrugore ka bërë bilancin javor të kontrollove me qëllim mbarëvajtjen e qarkullimit rrugor dhe ndëshkimin e shkelësve të rregullave në rrugë.

Mbi 10 mijë gjoba janë vendosur ndaj drejtuesve të automjeteve në Tiranë, ose mesatarisht 1.475 gjoba në ditë.

6 persona të proceduar për vepra penale për shkelje te rregullave te qarkullimit rrugor:

3 të dehur në timon

1 nën ndikimin e narkotikëve

1 për korrupsion

1 pa leje drejtimi

Masat administrative:

10.327 masa në total, mesatarisht 1.475/ditë:

121 për xhama të zinj

419 për tejkalim shpejtësie

331 për parakalim të gabuar

597 për përdorim celulari

797 për pa rrip sigurimi

283 për pa kaskë

621 për mosdhënie përparësi këmbësorëve

74 për mosrespektim Stop

49 për sjellje të këmbësorëve

6.001 për qëndrim të gabuar

1.034 masa të ndryshme

38 masa administrative me pezullim lejedrejtimi, të konvertueshme me pagesë.

42 automjete të bllokuara:

3 me targa të huaja për verifikim

30 për detyrime të palikuiduara

1 pa dokumentacion

8 spostuar me mjet ngritës