6 të zhdukurit nga shembja e urës, çfarë po ndodh me operacionin e kërkimit të tyre?

Zhytësit e kërkimit pritej të ktheheshin afër agimit të mërkurën në ujërat që rrethojnë rrënojat e një ure të rrëzuar në portin e Baltimores nga një anije mallrash, duke lënë gjashtë punëtorë të zhdukur dhe të supozuar të vdekur.

Fatkeqësia detyroi gjithashtu mbylljen e pacaktuar të Portit të Baltimores, një nga më të ngarkuarit në bregun lindor të SHBA-së, dhe krijoi trafik për Baltimoren dhe rajonin përreth. Ndërsa shanset për mbijetesën e tyre u zhdukën, kërkimi për gjashtë punëtorët u pezullua të martën në mbrëmje, 18 orë pasi ata u hodhën nga Ura e rrëzuar e Francis Scott Key në ujërat e ftohta në grykëderdhjen e lumit Patapsco.

Policia e shtetit të Maryland dhe zyrtarët e Rojës Bregdetare të SHBA-së thanë se dukshmëria e zvogëluar dhe rrymat gjithnjë e më e fortë në kanalin e rrënuar nga rrënojat i bënë përpjekjet e vazhdueshme të kërkimit në lumë tepër të rrezikshme për të vazhduar gjatë natës. Duke filluar nga ora 6 e mëngjesit të sotëm, autoritetet shpresojmë të dërgojnë zhytës në ujë dhe të fillojnë një kërkim më të detajuar.

“Ne nuk besojmë se do të gjejmë ndonjë nga këta individë të gjallë,” tha admirali i rojes bregdetare Shannon Gilreath në konferencë.