Vrasja e Pjerin Xhuvanit, nis rindërtimi i skenës së krimit në Elbasan

Me kërkesë të Gjykatës së Apelit në Elbasan nis rindërtimi i skenës së krimit për ngjarjen e prillit 2021, ku mbeti i vrarë Pjerin Xhuvani.

Gjykata u kërkoi ekspertëve rindërtimin e vendit të ngjarjes, ndërsa këta të fundit kërkuan angazhimin maksimal te policisë se Elbasanit për të bërë të mundur rindërtimin e skenës së krimit.

Policia e Elbasanit ka nisur këtë mbrëmje vendosjen e shiritëve rrethues dhe ndalimin e parkimit për tu lënë ekspertëve hapësirë të punojnë. Gjykata ka caktuar tre ekspertë, njëri prej tyre ekspert balistik dhe i vendngjarjeve në policinë e shtetit.

Eksperimenti hetimor vjen pas kërkesave të të akuzuarit për vrasjen e Pjerin Xhuvanit, Arbër Paplekaj i cili kërkoi të caktohet këndi i qitjes jo vetëm prej tij por edhe dy persona të tjerë që nuk janë identifikuar ende pas kësaj ngjarjes.