Arrestohet socialisti Jorgo Goro, prangosen edhe 4 persona të tjerë

Kryebashkiaku aktual i Himarës, Jorgo Goro është arrestuar. Mendohet se Goro është arrestuar për shpërdorim detyre me urdhër të SPAK. Ndaj Goros janë bërë dy kallëzime penale, njëra prej të cilave nga Fredi Beleri, kryebashkiak i zgjedhur i Himarës, i cili ndodhet në burg.

Beleri i referohet auditimit të KLSH në bashkinë e Himarës për vitet 2019-2021 ku sipas tij janë gjetur shkelje të ligjeve në procedurat e tenderimeve publike, mosmbledhjes së të ardhurave, mospasqyrimit të drejtë të të ardhurave dhe debive në buxhetin e bashkisë dhe në dhënien e lejeve të ndërtimit në kundërshtim me ligjin. (dokumenti më poshtë)

Goro mbeti në detyrë si kryebashkiak i Himarës edhe pse humbi zgjedhjet e 14 majit ndaj Fredi Belerit, i dënuar së fundmi për shitblerje votash. Në pranga dyshohet se kanë përfunduar edhe 4 persona të tjerë.