Fiton deri në 10.000 € në muaj, kjo është modelja e parë spanjolle e krijuar me AI

Aitana, 25 vjeç, një grua me flokë rozë nga Barcelona, ​​merr mesazhe private javore nga të famshëm që i kërkojnë ta takojnë. Por ky model nuk është real.

Aitana, modeli i parë i krijuar nga inteligjenca artificiale (AI) në Spanjë, lindi në mes të një periudhe të vështirë. Rubén Cruz, projektuesi i saj dhe themeluesi i agjencisë The Clueless, po kalonte një problem të vështirë sepse nuk kishte shumë klientë.

“Ne filluam të analizonim se si po punonim dhe kuptuam se shumë projekte po viheshin në pritje ose anuloheshin për shkak të problemeve jashtë kontrollit tonë. Shpesh ishte faji i ndikuesit ose modelit dhe jo për shkak të çështjeve të dizajnit,” tha Cruz për Euronews.

Kështu, ata vendosën të krijojnë influencuesin e tyre për ta përdorur si model për markat që iu afruan. Ata krijuan Aitanën, një grua plot 25-vjeçare me flokë rozë nga Barcelona, ​​pamja fizike e së cilës është afër perfeksionit.

Modelja virtuale mund të fitojë deri në 10,000 euro në muaj, sipas krijuesve të saj, por mesatarja zakonisht është rreth 3,000 euro.

“Ne e bëmë atë që të mund të bënim një jetë më të mirë dhe të mos varemi nga njerëzit e tjerë që kanë ego, që kanë mani, ose që thjesht duan të bëjnë shumë para duke pozuar”, tha Cruz.