‘Plumbi i Artë’/ SPAK dërgon çështjen për gjykim, dosja e Talo Çelës u kthyer për hetim!

Gjykata e Posaçme ka miratuar kërkesën e SPAK për kalimin në gjykim të dosjes “Plumbi i Artë”.

GJKKO ktheu për plotësim hetimesh dosjen për Talo Çelën lidhur me vrasjen e Anxhelo Avdiajt dhe Dorian Shkozës, ndërsa pushoi hetimet për vrasjen e vëllezërve Haxhia.

Grupi kriminal akuzohen për një sërë veprash penale, teksa u zbërthye nga dëshmitë e disa prej të pandehurve që u kthyen në bashkëpunëtor të drejtësisë ku më kryesori ishte Nuredin Dumani.

Disa prej avokatëve të të pandehurve kërkuan gjykim të shkurtuar, teksa gjykata do të shprehet në një datë tjetër.

Dëshmitë e të penduarit të drejtësisë Nuredin Dumanit dhe Henrik Hoxhajt, nga qelia zbërthyen vrasjet nga grupet e organizuara kriminale të një dekade nga viti 2011 deri në 2022-shin.